Notisfelt på kommunens nettside

Notis

Notis kan presenteres på to forskjellige måter, enten som en gul stripe i toppen rett under logo og toppmenyen, eller som en boks rett over søkefeltet på forsiden. Den gule stripen vil vises på alle undersider også. Som standard vil notis vises som gul stripe på alle sider. Notiser publiseres som vanlige artikler til siden "Notiser" under forsiden. Tittel, ingress og sist oppdaterte dato vil vises i notisen. For å sette den til boks-vsning som kun vises på forsiden over søkefeltet må artikkeltype settes til "artikkeltype 14: Melding over søkefelt". 

Funksjonen kan benyttes i kombinasjon med tidssstyring. Viktige meldinger med en begrenset gyldighet vil da kun vises innenfor oppgitt tidsrom. 
Artikler som utløper vil settes inaktive i systemet og blir samtidig utilgjengelige via søkemotorer. De vil fremdeles være tilgjengelige via internt artikkelsøk i CustomPublish.

Krisemelding i kommunemal

Krisemelding

Krisemelding publiseres som en artikkel til undersiden "Krise" av Forside. Denne vises helt til den tas bort igjen. Denne kan også benyttes med tidsstyring hvis ønskelig. 
Krisemeldingen legger seg som en dialogboks over innholdet på forsiden. Boksen kan krysses vekk, men vil vises igjen dersom man navigerer tilbake til forsiden igjen.

snarveier over søkefelt

Snarveier over søkefelt

Snarveier som vises som egne knapper over søkefeltet opprettes som egne sider i CustomPublish. Sidene publiseres til siden "Snarveier" som ligger på rotnivå. Sidene kan legges inn med videresendingsURL (under sideegenskaper -> Avansert) til eksisterende sider i strukturen. Tips til dynamisk bruk: Benytt gjerne historikken i søkefeltet eller eksternt analyseverktøy for å se hva publikum søker etter. Mest søkte søkeord kan enkelt gjøres om til en knapp. 

Man har også mulighet til å endre layout på knappene. Man kan velge mellom standard og kompak tvisning. Klikk på L nede på den svarte verktøylinjen nederst i nettleseren. Inne i dialogvindu gå til feltet for "Snarveier: kompakte bokser".
 

Søkefelt forside

Søkefelt forside

Det er mulig å definere egen tekst i søkefeltet på forsiden. Standardtekst er "Hva kan vi hjelpe deg med?". Ønskes annen tekst kan man skrive inn ny tekst i tekstfelt og klikke på Send-knappen nederst i dialogvinduet.

PAGELOGO forside

Endre forsidebilde

For å endre forsidebilde på forsiden, gå til sideegenskaper og videre på fanen Avansert. 
I feltet for sidelogo klikk på bildeplukk-ikonet. Da får man opp filarkivet med mulighet for å plukke ønsket bilde.

Bildet settes automatisk som bakgrunnsbilde og legger seg bak søkefelt og snarveier-knappene. 
Bildet bør minimum være 1280 piksler i bredde, helst 1920 piksler.